Att tänka på vid val av sidobord

Så kallade sidobord kan helt klart göra många vardagsrum, och varför inte andra rum också, betydligt mysigare och trevligare på flera olika sätt. Detta kräver dock att du väljer exakt rätt sidobord, för givetvis kan man även komma hem med ett lite sämre sidobord om man inte tänker igenom sitt inköp ordentligt. Här kommer därför några tips på hur du egentligen känner igen det rätta sidobordet för just dig:

>>Klicka här för att se hela sortimentet av sidobord

.

Sidobordet bör matcha dina andra möbler

De flesta tycker att det är viktigast att sidobordet matchar vardagsrumsbordet, av naturliga skäl, men man kan även välja att matcha sidobordet med t.ex. soffan eller någon annan möbel i rummet där sidobordet kommer att ställas. Det viktiga är att det finns någon som helst röd tråd sidobordet och den övriga inredningen emellan.

 

Tycker du att det är svårt att matcha möbler på egen hand kan det för övrigt vara bra att veta att det faktiskt finns färdiga set som man kan köpa, där sidobord och soffbord ingår. Köper man ett sådant set, matchar förstås allt i det de andra delarna perfekt, vilket underlättar en hel del för den som vill slippa lägga allt för mycket tid på det här med att matcha möbler själv.

Välj rätt storlek

Dels bör du, för att kunna göra detta, veta mer eller mindre vad du kommer att vilja ställa på sidobordet, alternativt använda det till, samt även mäta utrymmet där du kommer att ställa bordet, om det går. Detta kommer att ge dig en så exakt siffra gällande vilken storlek som skulle funka bäst för dig som möjligt, men är något av detta inte möjligt, är förstås en uppskattning om storleken bättre än inget alls.

Bekanta dig med olika material

Som kan vara aktuella för sidobordet. Sidobord kan ju nämligen tillverkas av massvis med olika material, varav alla har sina egna, väldigt specifika egenskaper, samt håller olika länge och så vidare. För att kunna göra ett så bra val som möjligt är det därför viktigt att även ha koll på åtminstone några av dessa material, så att du inte av misstag väljer det minst lämpliga materialet för dig eller liknande.